Tilstanden med køb af E cigaret i Danmark

26 april 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Nu om dage er det heldigvis blevet legitimt og bredt accepteret, at det at dampe på en e-cigaret er markant sundere end at ryge tobak.

Forestil dig lige, hvis man forsøgte at indføre tobak i dag, uden verden havde set det før? Det ville da forhåbentligt blive til en direkte, entydig afvisning af dette forslag!

Derfor er det rart at se, at Danmark på en måde er progressiv ved at tillade bestemte typer af e-cigaretter, e-væske og e-juice herhjemme, så længe man følger reglerne i forhold til salg og følger de andre forordninger, der følger med fra EU’s side og andre og sælger godkendte produkter i den afdeling.

Men selvom der findes et Stort udvalge af e-cigaretter herhjemme både på nettet og i de fysiske butikker, så ser man stadig, at der er flere butikker i landet, hvor man kan købe tobak i form af cigaretter, smøger, cerutter, cigarer og videre, end hvor man kan købe e-cigaretter.

Det er en løjerlig fordeling, når nu det næsten er enstemmigt vedtaget, at e-cigaretter er sundere end tobak, så hvordan kan det være, når der nu er tilladelse til at sælge e-produkter herhjemme både på nettet og i butikker rundt omkring i landet?

Vi ved jo nemlig godt – som politikkerne også fik øjnene op for – at det at dampe er med til at hindre rygning af tobak, da det er et lignende alternativ, som markant minder om at ryge for eksempel smøger, men som er markant mindre farligt for personerne, og det øger jo folkesundheden, så man kan spare på udgifterne på den front.

Men det handler blandt andet om, at markedet ikke er så stort for e-cigaretter endnu, da flere skal få kendskab til og forstå, at det er godt at overgå til at dampe, hvis man er ryger af tobak. De færreste går heldigvis den modsatte vej.

Derfor er det svært at få øje på butikker i de mindre provinsbyer, der sælger e-cigaretter og tilhørende produkter, men vi tør godt spå om, at som det sunde budskab bliver udbredt, så vil der komme flere af den slags butikker til herhjemme.

Flere Nyheder

04 marts 2023

Teltudlejning