Sidehængte vinduer – en populær vinduestype

19 October 2022 admin

I denne artikel kan du læse mere om sidehængte vinduer, Dannebrogsvinduer og andre typer vinduer. Vi kommer bl.a. ind på, hvordan du vælger det rigtige vindue til dit hus, og hvilke fordele sidehængte vinduer har i forhold til andre typer vinduer.

Hvad er sidehængte vinduer?

Sidehængte vinduer er en type vindue, der hænger på hængsler i den ene side. De anvendes ofte i boliger, fordi de er lette at åbne og lukke.

Dannebrogsvinduer er en type sidehængte vindue, der består af fire dele: To små kvadrater øverst, og to rektangler nederst. Dannebrogsvinduet har fået sit navn, fordi det i design ligner det danske flag, og åbner altid udad. Andre typer vinduer er skråvinduer, samt tophængte vinduer, der åbner udad fra bunden og fastkarm vinduer, som ikke kan åbnes.

image

Hvordan vælger jeg vinduer til boligen?

Når du vælger et vindue til dit hjem, skal du overveje stilen på dit hjem, hvor meget lys du ønsker at lukke ind og hvor meget ventilation du har brug for. Sidehængte vinduer er et godt valg til boliger med en traditionel stil, da de kan åbnes for at lukke frisk luft ind, samtidig med at de bevarer privatlivets fred.

Hvis du bor i et område med megen vind, kan sidehængte vinduer udstyres med vindafskærmning for at hjælpe med at holde træk ude. Dannebrogsvinduer er på den anden side et godt valg til hjem i områder med lidt eller ingen vind, da de ikke kræver vejstripping. Uanset hvilken type vindue du vælger, skal du sørge for, at det er monteret korrekt for at undgå problemer i fremtiden.

Hvilken type ruder skal jeg vælge til vinduerne?

Den mest almindelige type ruder er termoruder, som består af to glasplader med et mellemrum mellem dem. Mellemrummet mellem de to glasplader er fyldt med luft eller gas, hvilket gør vinduet mere energieffektivt. Tredobbelt glas er en anden mulighed, som består af tre glasplader. Det er endnu mere energieffektivt end termoruder, men det er også dyrere.

More articles

04 March 2023

Teltudlejning