Hvor bruges et firmalogo?

04 March 2023 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er bestemt ikke for at undervurdere din viden, at vi skriver denne overskrift til den her artikel, for vi ved udmærket godt, at du har gjort dig overvejelser over, hvor du vil bruge dit firmalogo – det skal jo bruges i relation til dit firma og til at vise dit firma frem.

Det, vi nærmere bestemt mener med overskriften, er, hvorvidt du har gjort dig tanker om, hvordan dit firmalogo vil fungere på alle slags overflader, baggrunde, størrelser og belysninger, bare for at vælge et par fokusområder.

Du har jo sikkert arbejdet længe, måske med en ekstern part, med, hvordan dit firmalogo skulle afspejle dit firmas værdier og træde frem med eventuelle faconer, farver, skrifttyper og måske en lille firmamaskot indsat.

Dog ser man ofte slutresultatet på en computerskærm eller på et mindre print, som man har gjort sig nidkære kræfter for at få til at fremstå perfekt, men det er ikke ensbetydende med, at det samme vil ske, når du eventuelt skal have printet dit firmalogo ud på et mange kvadratmeter stort lærred, som du måske får gjort hos et andet firma, der ikke tager sig lige så god tid og omtanke – og for den sags skyld kender til dit firmas værdigrundlag – når de udfører opgaven.

I de situationer ville man ønske, man havde tid til at kigge producenten af banneret over skulderen, når det bliver lavet, men den slags kan man sjældent afsætte en hel arbejdsdag til at gå med.

Men du kan gøre dig selv en tjeneste hjemmefra forud ved at tjekke (for eksempel på en computer), hvordan dit firmalogo vil tage sig ud, hvis man sætter farverne til at være lidt matte, eller sætter logoet til at være udstrakt. Selvfølgelig skal firmalogoet stå knivskarpt i alle optimale situationer, men hvis man ikke hver gang kan få den ønskede udformning, må man leve med det bedste, man kan få.

På den måde undgår man, at logoet fremstår alt for forkert ved endt resultat eller udseender utilsigtede, uheldige budskaber i en uhensigtsmæssig facon.

More articles

04 March 2023

Teltudlejning