Lån penge til istandsættelse af dit hjem

04 august 2020 Lotte Hindsberg
Lån penge til istandsættelse af dit hjem

Hvad enten du lige har købt en ny bolig eller har boet der i mange år kan det være nødvendigt på et tidspunkt på at istandsætte det. Det kan være en stor og gennemgående renovation eller det kan blot være et enkelt værelse der virkelig trænger til en make over. Især køkken og bad er rum som kan efter en årrække kan trænge til at blive istandsat.

Det er ofte de 2 rum der er dyrest at få renoveret men som også øger boligens værdi. Det er muligt at tage et lån til istandsættelse. Det kan ske enten i din almindelige bank, via en online bank. Butikker og håndværkere er også begyndt at komme godt med og tilbyder også ofte en finanseringsmulighed. Ofte i samarbejde med en online bank. 

Start med et økonomisk overblik

Inden du låner er det en god ide at lægge et budget over projektet. Hvad vil det koste at få istandsat din bolig eller det specifikke værelse du har i tankerne. Det giver dig en ide om hvilke beløb du skal låne. Derefter er det en god ide at få et økonomisk overblik over din økonomi. Hvad har du af indtægter og hvad har du af udgifter. Forskellen er reelt det du har til at afdrage dit nye lån af med hver måned.

Har du mange andre små lån, kan det være værd at overveje om du kan låne et større beløb og betale dem ud. Som regel er det billigere at have et stort lån frem for mange små. Så i realiteten kan det blive billigere at låne mere.

Når du leder efter en bank at låne af, så brug den tid det tager at ansøge om flere. Især online banker er hurtige og nemme at ansøge så de par minutter, kan vise sig at spare dig for mange penge.

Flere Nyheder