Spar penge på elregningen med en luft til vand-varmepumpe

01 September 2020 Lotte Hindsberg

editorial

En varmepumpe er udover miljøvenlig også en billigere energikilde, end en traditionel varmekilde som et olie eller gasfyr. Det skyldes at for hver kW varmepumpen bruger produceres der mindst 3 kW. For en traditionel varmekilde er forholdende 1:1. En pris på luft til vand varmepumpe afhænger primært af, hvor stort en bolig der skal opvarmes. Som udgangspunkt er en varmepumpe betalt af efter 5-6 år og med en levetid på 15-20 år, er det en god investering.

Til at finde ud af hvor stort varmepumpen skal være, kan du få hjælp af en autoriseret installatør. En af de krav der er til om det er muligt at få en varmepumpe er at din bolig skal være godt isoleret. Er din bolig ikke det, kan det være nødvendigt at isolere først. Det vil mindske elregningen yderlig.

De 3 forskellige typer varmepumper

Der findes overordnet 3 forskellige typer af varmepumper. De 2 af dem minder meget om hinanden selvom en jordpumpe er dyrere og mere effektivt end en luft til vand pumpe. Men princippet er stort set den samme. En jordpumpe kræver at der graves rør ned i haven og haven skal være af en bestemt størrelse.

Har man ikke lyst til at få gravet hele haven op eller er den ikke stor nok, er det en luft til vand varmepumpe man skal vælge. Den sidste type luft til luft er markant billigere, men egner sig primært til et sommerhus eller kolonihavehus, som ikke bruges om vinteren. Når den ydre del skal opsættes er det vigtigt at tage hensyn til naboer, da den godt kan larme lidt.

Når du har valgt at udskifte din nuværende energikilde med en varmepumpe skal du have en tilladelse af kommunen. Det er rent proforma og din autoriseret installatør kan hjælpe dig med det nødvendige papirarbejde. Det er også en god ide at underrette BRF Kredit.

More articles

04 March 2023

Teltudlejning