Vi danskere er meget glade for vores dyner

05 juli 2021 Anders Lundtang Hansen
Vi danskere er meget glade for vores dyner

Hvis du er vokset op i 90’erne, så kan du nok huske en jyde, der altid havde et godt tilbud til dig, der som regel involverede nogle nogle puder med godt fyld og en varm dyne.

Det er faktisk gået hen og blevet så meget en del af vores kultur, at vi ikke kan forestille os ikke at have haft det, da det er sådan en stor del af vores DNA nu.

Manden eksisterer ikke længere, men det gør forretningskæden, og her går de fleste danskere stadig hen, når de skal købe sig en god dyne.

Man kan nok ikke ligefrem sige, at det var sådan, at vi danskere lærte at bruge dyner, men dyner er bare så stor en del af os danskere, at det er svært at forestille sig, at den slags er ikke lige så udbredt i udlandene.

Danskerne skal have vores dyner

Det opdager vi danskere specielt, når vi er rejst til udlandet, hvor der er for varmt til at sove med dyne, men samtidig har vi vænnet os så meget til at sove med dyne, at vi så trods alt har den liggende i sengen, så vi kan putte os ind til den.

Men ellers ville man her nok bare sove med noget sengetøj over sig eller et tyndt lagen.

Men kommer man så længere nordpå, så kan en enkelt dyne ikke gøre det, da man så nok skal bruge nogle tykke dyner, et tæppe og noget varmt fyld for at kunne holde varmen.

Specielt på den anden side af Atlanterhavet er man mere til at bruge tæpper, end at man gør, som vi gør i Norden, med at samle dyrefjer og proppe dem i poser, som vi kan sove med.

Men selvom dyner ikke er lige så populære i alle udlande, så kommer de nok til at bestå herhjemme i lang tid endnu.

Flere Nyheder