Vælg fliser af terrazzo til bad og køkken

16 March 2020 Heidi Kirkebække

editorial

Engang var de fleste badeværelsesgulve og -vægge beklædt med terrazzo, og de fleste af os kan se det sort- og hvidspættede materiale for os. Men som så meget andet blev terrazzoen med tiden håbløst umoderne.

Nu er det slidstærke materiale imidlertid tilbage på hitlisten og på ønskelisten hos mange, der gerne vil være med på noderne i deres boligindretning.

Og der er da også gode grunde til at vælge terrazzo, hvis man skal bygge nyt eller renovere.

Praktisk og miljøvenligt
Terrazzo er meget modstandsdygtigt over for vand, og det er et utrolig slidstærkt materiale. Derfor er det meget udbredt og velegnet i især køkkener og badeværelser.

Terrazzo er nemt at holde rent, og hvis man bruger det rette rengøringsmiddel, kan det holde sig funktionelt og pænt i rigtig mange år.

Desuden er terrazzo et miljøvenligt valg. Det består af naturmaterialer, som findes i rigelige mængder, og energiforbruget ved fremstilling af terrazzo er relativt lavt.

For enhver smag
Tidligere fremstillede og lagde man terrazzo direkte på stedet, hvor det skulle være. Cement og små stykker af marmor blev lagt i beton, og når det var tørt, blev overfladen slebet, til den var helt plan.

I dag fås terrazzo også som fliser, hvori betonen er erstattet af et bindemiddel. Det kan for eksempel være hvid, grå eller farvet cement. Terrazzoen kan også tilsættes granitflis, små stykker glas eller mosaiksten. 

Derfor er terrazzo heller ikke længere kun det sort- og hvid-nistrede materiale, som vi kender fra de ældre badeværelser. Tværtimod. 

Terrazzofliser fremstilles i alskens farver, stilarter og kombinationer af blandt andet granit, marmor og farvet cement. Du kan finde et stort udvalg af flotte terrazzofliser her: https://shop.badogfliser.dk/shop/terrazzo-39s1.html

Udover terrazzofliser for enhver smag og stil står Bad & Fliser også klar med gode råd til, hvordan du bedst holder dine terrazzofliser smukke i mange år.

More articles

04 March 2023

Teltudlejning