Udskiftning af ruder

12 maj 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Det er stort set umuligt på et eller andet tidspunkt enten at få et stennedslag på bilens forrude eller få ødelagt en bagrude. Især med en forrude, er det vigtigt at vide hvad man skal gøre hvis uheldet er ude, for her er det muligt at kunne nøjes med en reparation, hvis nedslaget er mindre end en 2 kr.

Det er både hurtigere, nemmere og billigere at få repareret et nedslag end at få udskiftet ruden. Det er en god ide at huske at undersøge om ens bilforsikring dækker udskiftning af for og bagruder. Det kan f.eks. ske på et autoværksted i Aalborg.

Værd at vide 

Da det er svært at undgå at få ødelagt en rude, men man kan undgå at få udskiftet forruden, er det mere relevant at vide hvad man skal gøre, når det sker. Det er vigtigt at man køre så lidt som muligt. Det skyldes at bilens bevægelser kan få nedslaget til at udvikle sig til en revne og så er det ikke længere muligt blot at reparere ruden. Hvis man har adgang til noget tape. Helt almindelig tape, som bruges til indpakning af gaver, kan man sætte et stykke på nedslaget. Det mindsker muligheden for at nedslaget bliver til en revne. 

Udskiftning af ruden

Hvis det ikke er muligt at reparer ruden og den skal udskiftes, er det vigtigt at du sikre dig at det er en original reservedele, da bilen ellers kan falde i værdi og det kan blive svære at få bilen solgt på et senere tidspunkt.

Du kan også forvente at værkstedet ikke har den rigtige rude hjemme og først skal bestilles hjem. Det tager som regel kun en dags tid. Derefter tager det en endnu en dag at udskifte ruden og der skal også gå et par timer, så limen er tør inden man kan få bilen retur. Så 1-2 dage. Til sammenligning tager en reparation max. 20 min. 

Flere Nyheder

04 marts 2023

Teltudlejning