Tre gode råd til dig, der skal have brændeovn

08 October 2021 Steffen Petersen

editorial

Brændeovne er gode til at opvarme dit hjem, når det er koldt udenfor. Men før du foretager denne investering, er der nogle vigtige overvejelser, som du bør have i tankerne: risici for ventilation og luftkvalitet, brandrisiko og meget mere. Læs med i dette indlæg, hvor vi vil give dig tre gode råd, så du kan finde en brændeovn til dit hjem på en sikker måde.

 

 

1. Hvad skal jeg vide, før jeg køber en brændeovn?

Først og fremmest skal du sikre dig, at der er plads til en brændeovn i dit hjem. Brændeovne installeres typisk i et hjørne af stuen eller spisestuen. Så du skal sørge for, at du har plads til at placere en brændeovn, før du køber den. Mål også, hvor meget plads der skal være omkring apparatet. Hvis du vælger en tør brændeovn, skal du sørge for at kontrollere, om din skorsten er høj nok til apparatet. Hvis skorstenen ikke er høj nok, vil det resultere i dårlig forbrænding og problemer med luftkvaliteten i dit hjem.

 

2. Hvor ofte skal brændeovnen rengøres og vedligeholdes?

Hvis du installerer en brændeovn i dit hjem, skal du sørge for, at den vedligeholdes korrekt i hele dens levetid. Hvis apparatet ikke bliver passet godt, kan det føre til yderligere problemer med ventilationen og luftkvaliteten i dit boligområde. Skorstenen bør kontrolleres af en fagmand en gang om året. 

 

3. Ring til forskellige firmaer

Vi anbefaler, at du ringer til forskellige virksomheder, der forhandler med brændeovne. Så kan du få et større overblik over de forskellige brændeovne, så du kan finde lige præcis den, der passer til dit hjem. Her kan du også få professionel rådgivning til, hvordan du får installeret en brændeovn i dit hjem. Det er vigtigt, du ikke selv går i gang med at installere brændeovnen. Det skal du have en fagperson til at gøre for dig. 

Vi kan anbefale, at du kontakter http://www.kjmontering.dk/, hvis du står og er interesseret i en brændeovn til dit hjem. 

More articles

04 March 2023

Teltudlejning