Termisk sprøjtning – Få mere af vide her

13 November 2019 admin

editorial

Nogle opgaver kræver mere avancerede metoder end andre. Med termisk sprøjtning og indsmeltning er det muligt at sprøjte metal på materialer, der kræver ekstra styrker. Det kan være diverse sliddele såsom lejepasninger, snøreliv på aksler og pumpedele for blot at nævne et par eksempler. Termisk sprøjtning kan med andre ord bruges til både at styrke og reparere en lang række forskellige emner.

Hvad er termisk sprøjtning og indsmeltning?

Helt præcist er termisk sprøjtning og indsmeltning en metode, hvor man sprøjter opvarmet metalpulver på de pågældende sliddele, som kræver renovering. Det kan som sagt dreje sig om mange forskellige ting. Alt fra lejepasninger til slidskinner og meget, meget andet.

Processen indebærer også, at man efterfølgende indsmelter det påførte metalpulver med ilt og glas. Dette gør man ved først at opvarme det pågældende materiale for derefter at sprøjte metalpulver på det ønskede sted.

Til at afslutte med indsmeltes det påførte metalpulver i materialet, så det sætter sig fast og tilfører ny slidstyrke. Efter denne proces er det kun muligt at slibe videre med diamantsten – en metode der kan anvendes i tilfælde, hvor der er tale om ekstremt slid. Det kan f.eks. være på ruller, skinner eller andet udstyr.

Hvor længe kan det holde?

Termisk sprøjtning og indsmeltning kan være med til at forlænge levetiden på det pågældende emne markant. I nogle tilfælde kan levetiden forlænges med op til fem gange. Dette skyldes bl.a., at der tilføres et meget højt karbidindhold i de nye belægninger.

Termisk sprøjtning tilfører en særlig høj modstandsdygtighed overfor slid. Det kræver dog, at processen udføres præcist, særligt i forarbejdningen og efterarbejdningen. Det er nemlig sådan, at der ved hver bearbejdningsproces vurderes, om emnet skal vendes eller slibes. Det er altså en vigtig proces, der kræver snilde og koncentration.

Du kan læse mere om termisk sprøjtning og indsmeltning ved at klikke her: https://www.thybotech.dk/termisk-paalaegning-og-indsmeltning.aspx

.

More articles

04 March 2023

Teltudlejning