Suppler din samling med Kay Bojesen elefant

20 May 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Er du en ægte samler af værker fra Kay Bojesen, så skal du selvfølgelig også have mindst et eksemplar af hans elefant af træ stående derhjemme.

Hvis du ikke lige er den store kender af Kay Bojesen og ved, hvordan hans elefant ser ud, så kan du jo kigge her: https://designklassikershop.dk/shop/kay-bojesen-elefant-174p.html

Måske ringer den en klokke, selv hvis du ikke har set elefanten før, men den giver dig påmindelser eller hengemte reminiscenser om noget, du mener, du har set før.

Og så er det faktisk tænkeligt, at dette er korrekt, for mange mennesker mener bestemt også, at den minder om Kay Bojesens måske mest kendte vært i træ: aben.

Man har de samme ensartetheder i kroppen, lange lemmer både tæt og længere væk fra kroppen. De er ikke direkte naturtro, men de er heller ikke abstrakte som sådan.

Selvom personer uden forstand på design ville nok slå ned på at sige, at elefanten her og aben er skabt af de samme mennesker, hvilket i dette tilfælde er af én enkelt person, nemlig den famøse danske designer Kay Bojesen.

Han var både anerkendt i sin samtid, men efter hans bortgang er hans anerkendelse og betydning kun øget, hvoraf selv nulevende designere høster inspiration fra denne fasttømrede institution i dansk design, der både er en legende og et brand i dag.

Dette har blandt andet medført, at mange af hans kreationer stadig bliver lavet den dag i dag, men der er kun en enkelt måde til at få erhvervet sig noget fra Kay Bojesens officielle instans, når man skal købe noget af ham.

Flere butikker har tilladelse til at sælge disse skabelser, men det er kun et enkelt firma, der har lov til at lave dem officielt.

Følg for eksempel ovenstående link hvis du vil have fat i en officiel elefant fra Kay Bojesen og ikke en forfalskning.

More articles

04 March 2023

Teltudlejning