Stress symptomer kan være tegn på en angst lidelse

12 juni 2019 Astrid Pedersen

editorial

Rigtig mange mennesker lever med stress i Dagens Danmark. Og mange – alt for mange – af disse mennesker ender med at gå ned med stress, hvilket kan betyde alt fra et par måneders sygemelding til livslang invalidering. Der er en del af de stressramte, som simpelt hen aldrig kommer sig over deres nedbrud, og bliver ved med at falde tilbage i deres stress og opleve de samme stress symptomer.

Typiske indikatorer for stress er hjertebanken, søvnløshed eller søvnforstyrrelser, mangel på appetit, mistet evne til at fokusere, hukommelsestab og mange andre psykiske og fysiske symptomer. Men vidste du, at vedvarende stress faktisk kan være tegn på en angst lidelse – og at de to ting hyppigt forveksles?

Stress og angst – to næsten identiske størrelser

Set udefra kan en person, der oplever oven for stående symptomer, sagtens forveksles med et stressramt individ. Stress rammer nemlig typisk, når man er i en meget presset livssituation – og der er også her angst kan trigges. Problemet opstår, i det øjeblik angst ikke behandles som sådan.

En stress behandling tager udgangspunkt i en mulig ”helbredelse” af den stressramte, fordi stress anskues som en forbigående tilstand. Men hvis symptomerne bliver ved med at vende tilbage, og tilstanden ikke bedres, er der højst sandsynligt tale om den psykiske lidelse angst. Og så nytter det ikke noget at fortsætte behandling mod stress.

Få den rette angst behandling hos en dygtig terapeut

Realistisk vil du skulle leve med angsten – men det kan du helt sikkert også godt, hvis blot du har de rette værktøjer til at håndtere den. Hos angstekspert.dk kan du få hjælp til at skabe dig en tilværelse, hvor du ikke skal gå rundt og være angst for angsten, men i stedet kan forholde dig til symptomerne og opnå indsigt i angstens mekanismer.

Læs mere på angstekspert.dk

Flere Nyheder

04 marts 2023

Teltudlejning