Sådan gør man status som slagter

24 September 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Med status mener vi ikke, at du evaluerer din forretning og ser på, om dine måle er nået, kunderne er tilfredse, lønningerne er fine, og regnskabet går op.

Hvis man aldrig har arbejdet i en virksomhed, hvor man beskæftiger sig med inventar af den ene eller anden art, der er af den fysiske ordning, så kender man måske ikke til fænomenet “at gøre status”.

Ganske kort forklaret går det ud på, at man tæller alle varer op, som man har liggende, og man kan tage fat i at sige, at man er slagter i Aars, hvor man så både har en masse kød liggende i montrer, der er klar til salg, man har noget kød liggende, der skal omdannes til salgbart kød.

Man har måske hele døde dyr, der skal parteres og bruges til alt fra slagtekød, til at koge suppe på, sælge direkte, som mad til dyr, omdannelse til retter, kød på grillen og så videre.

Desuden har slagteren i Aars måske også et udvalg i andre varer, som kan være færdigretter, der selv bliver lavet, bestik til salg, kødknive og andet, der måske ikke direkte er kød.

Den slags sælger man til dagligt, man tæller kassen dagligt op og noterer, hvad der er kommet ind i forretningen, og hvad der er gået ud. Sådan gør man mange steder.

Men man er jo kun mennesker, så nogle gange sker der nogle smuttere, der ikke bliver noteret eller skrevet ned forkert, og den letteste måde er simpelthen at tælle alt op fysisk.

Måske er det ikke det mest omfangsrige, som denne slagter har brug for at gøre det, men lav gerne status cirka to gange om året lige langt fra hinanden.

Bed alle medarbejdere om at komme ind og hjælpe til, da det kan tage mange timer at gøre.

Afløn dem enten for arbejdet, giv dem en bonus eller hold en fest for dem som tak.

More articles

04 March 2023

Teltudlejning