Så lang tid tager det at etablere en ny have

26 September 2021 Emilie Jacobsen
image

Bor du i et nybygget hus, skal du typisk til at etablere en have helt fra bunden. Har du overtaget et ældre hus, hvor haven ikke passer til din smag, eller hvor den måske bare er så overgroet, at det er umuligt at se, hvad der er hvad, kan det også være, at du overvejer at omlægge den. Men hvor lang tid tager det egentlig at etablere en helt ny have? 

Man siger faktisk, at det tager otte år, fra du går i gang, til du har en “færdig” have. Det betyder dog ikke, at der ikke dukker masser af blomster og planter op undervejs, men det tager tid for at få en have til at fungere. Derfor er det også vigtigt, at du får haven anlagt rigtigt fra start af. 

Vil du have hjælp til at anlægge din have, kan du kontakte stecksfliserens.dk. Navnet er måske lidt misvisende, men de tilbyder faktisk også en rigtig god haveservice. Der kan de enten hjælpe dig med enkelte opgaver i haven, eller de kan hjælpe dig med helt at omlægge din have. Læs mere på https://stecksfliserens.dk/ 

Tænk over hvilken havetype du er 

Når du skal anlægge en have, er det vigtigt, at du tænker over, hvilken havetype du er. Dermed kan du få skabt en have, der passer til dig. Hvis du for eksempel ikke har lyst til at lægge så meget arbejde i haven, er det jo vigtigt, at den bliver skabt, så den kræver mindst mulig pasning. 

Mange tror, at det er nemt, hvis de har en stor græsplæne, men en græsplæne skal jo slås en gang om ugen. Og det tager noget tid at slå en græsplæne. I stedet kan det derfor være en god ide, at du fylder haven ud med for eksempel nogle buske. De skal bare beskæres en gang om året for at være pæne. 

More articles

04 March 2023

Teltudlejning