Rubiks Cube 2×2 – den lille professorterning

21 September 2020 Astrid Pedersen

editorial

Skal dit barn have lov til at udvikle forbindelsen mellem hjerne og hånd mens han eller hun stadig vokser? Så kan du med fordel købe en professorterning.

Professorterning – hvad og hvorfor?

Den kendte professorterning blev udviklet af den ungarske billedhugger og professor i arkitektur Ernő Rubik i 1974. Rubiks Cube, som er professorterningens officielle navn, blev hurtigt utroligt populær som legetøj blandt store og små op igennem firserne.

Alle, som er vokset op i den periode, kender til de sjove farvede terninger, som man kunne pusle med i timevis. En professorterning er bygget op som en terning bestående af et antal mindre terninger. Den klassiske professorterning har ni felter på hver side, og en intern drejemekanisme som tillader hver side at dreje uafhængigt af hverandre. Udfordringen består i at bringe professorterningen tilbage til sit udgangspunkt med seks ensfarvede sider – så hurtigt som muligt, og i så få træk som det kan lade sig gøre.

En professorterning er stadig en virkelig god gave til det 10 – 12 årige barn, som er i gang med at udvikle evnen til at tænke rumligt og abstrakt. Med en professorterning kan han eller hun udfordre og udvikle såvel finmotorik som tålmodighed og problemløsnings evner.

Hvad er en Rubiks Cube 2×2?

En Rubiks Cube 2×2 er en variant af den velkendte professorterning, som i sin oprindelige form har 9 ”brikker” per side – altså 3×3 farvede firkanter. På en Rubiks Cube 2×2 udgøres hver side således kun af fire brikker. Det gør dog ikke nødvendigvis denne form for professorterning nemmere at løse. Det kræver bare en anden metodik.

Nogle vil sige at det at løse en Rubiks Cube 2×2 svarer til at løse hjørne felterne på en Rubiks Cube 3×3. Du kan således sagtens supplere din eksisterende Rubiks Cube 3×3 med en Rubiks Cube 2×2, og opleve andre udfordringer med denne mere enkelt opbyggede terning.

Læs mere, og køb Rubiks Cube 2×2, på https://mastercubestore.dk/51-2×2 

More articles

04 March 2023

Teltudlejning