Psykomotorisk terapi – hvad er nu det?

12 September 2019 Astrid Pedersen

editorial

Mange mennesker tænker på psykoterapi som noget, som udelukkende vedrører sindet og tankerne. Men vores psyke og krop er ikke sådan at skille ad. Det er gennem kroppen, vi mærker følelserne, og erfarer verden. Derfor er det vigtigt at have kroppen med på rejsen, når man ønsker at udvikle sig som menneske gennem terapi.

En psykomotorisk terapeut arbejder med kroppens bevægemønstre og med klienternes krops bevidsthed. En del af dette arbejde består i regulering af musklernes tonus, således at klienten lærer at lytte til samt at tolke, forstå og respektere kroppens signaler.

Når man har oparbejdet den form for krops bevidsthed, som tillader én at være opmærksom på det, kroppen prøver at fortælle, bliver man bedre til at tage vare på sig selv. For eksempel vil en øget krops bevidsthed kunne forhindre, at stress udvikler sig og bliver kronisk, med mange svære konsekvenser for krop og sind til følge.

Hvorfor skal jeg vælge psykomotorik som behandlingsform?

Psykomotorik er for dig, som oplever, at dine psykiske og mentale problemer manifesterer sig fysiske. Hvis du eksempelvis lider af søvnbesvær, har vanskeligt ved at fokusere, går og er nedtrykt på grænsen til en depression eller slet og ret føler dig udbrændt, kan der være en vis idé i at give psykomotorisk terapi en chance.

Gennem psykomotorik vil du opnå en bedre kontakt til dig selv og få føling med din krops signaler. Og når du lytter til kroppen, vil du også bedre kunne imødekomme dens ønsker.

Hvor finder jeg en psykomotorisk terapeut i nærheden af Esbjerg?

I Bramming, som ligger mellem Esbjerg og Ribe, finder du Trine Pelle, som er uddannet psykomotorisk terapeut. Trine har mange års erfaring med psykomotorisk terapi, og hjælper dig gerne med at lære dit eget sind bedre at kende gennem din krop og dennes signaler. Læs mere på http://trinepelle.dk/ 

More articles

04 March 2023

Teltudlejning