Opbevaring af bådudstyr skal times og koordineres

17 December 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Du har måske læst nogle artikler om, at man ikke bør overlæsse ens båd med for meget udstyr, da den så kan være svær at manøvre, og man kan være uheldig, at den ligefrem synker for let, hvis der kommer høj bølgegang.

Men omvendt, som det også er blevet beskrevet, så skal man jo gerne forsikre sig på havet, så man har rigeligt med redningsveste, hvilket er et lovkrav, nødblus, radio og så videre – og man vil jo gerne have flere af samme ting ofte for en sikkerheds skyld.

Dette kan også være ekkolod, dybdemåler, ekstra benzin til påhængsmotoren og så videre, og så har man pludselig meget udstyr liggende i båden.

Noget kan man have godt med plads til såsom en foldekniv, reb med videre, men mange bække små gør som bekendt også en stor år.

Derfor bør man lade noget af bådudstyret blive derhjemme, når man ikke skal bruge det, men man skal også notere sig, om tingene stadig virker efter hensigten, så man ikke tager udueligt udstyr med på havet, i åen eller i søen.

Man har jo god plads derhjemme som regel, men pagajer, årer og andet kan begynde at fylde for selv de fleste, hvorfor man måske bør have dem liggende hos en villig nabo, venner eller andre, der har mere plads.

Nogle gange har man også den mulighed i en havn, at man har nogle fælles bådskure og andet, hvor man kan opbevare tingene, man ikke lige skal bruge med det samme, og som man ikke behøver have på køl og som ikke er dyre.

Så skal man dog være klar over, at det er en risiko for, at man kan opleve indbrud i sådan et skur, da man ikke kan holde øje med det konstant, hvorfor man måske skal installere overvågning og alarm og ikke mindst få det forsikret – og så er udstyret blevet endnu mere i omfang.

Du kan købe meget af det her: http://www.snkjaer.dk/ 

More articles

04 March 2023

Teltudlejning