Øg din blodcirkulation med cupping

15 september 2020 Astrid Pedersen

editorial

Er du stiv og øm i din krop – og synes du ikke at traditionel massage kommer ordentligt i bund og dermed gør nok for at løsne op i dine spændinger? Så kan du med fordel prøve cupping massage.

Hvad er cupping massage?

Cupping – eller kopsætning som det hedder på dansk – er en alternativ medicinsk metode til at fremme blod cirkulationen i hud og muskler ved hjælp af undertryk. Metoden er kendt fra den kinesiske medicin hvor den har været anvendt i årtusinder, men blev faktisk også anvendt herhjemme i forbindelse med behandling af sygdomme så som apopleksi, nyre sygdomme og lungebetændelse.

I sin nuværende form anvendes cupping dog udelukkende som cirkulations fremmende middel. Ved cupping trækkes blodet op i yderhuden, og ved denne øvelse stimuleres blodets gennemstrømning af muskler og øvrigt væv. Behandleren kan enten bruge opvarmede glas eller sugekopper med elektrisk eller hydraulisk vakuum.

En behandling med cupping varer typisk tredive minutter. Behandlingen kan stå alene eller benyttes i forlængelse af en massage – og kan med fordel anvendes sammen med akupunktur behandling.

Efter en cupping behandling vil du have store cirkel runde mærker på ryggen som kan være røde, purpur, lilla eller violette. Det siges at der hvor musklen har været særligt infiltreret vil mærkerne blive mørkere i tonen. De karakteristiske cupping mærker vil tone ud og forsvinde i løbet af en uges tid. Og du vil føles cupping effekten som blødgørende og vitaliserende for dine muskler og dine led.

En mere moderne variant af cupping er slide cupping, hvor sugekopperne trækkes op ad ryggen som en slags støvsuger. Denne behandlings form er mere dynamisk og kan bedst lade sig gøre med de nyere sugekopper som benytter mekanisk dannelse af undertryk.

Hvor kan jeg få cupping i Albertslund?

Hos Lacuhr Akupunktur kan du få cupping massage udført af erfaren behandler – læs mere på lacuhrakupunktur.dk

Flere Nyheder

04 marts 2023

Teltudlejning