Ny eller brugt bil – hvad skal jeg vælge?

30 maj 2020 Astrid Pedersen
image

Går du i overvejelser om at købe bil? Så bør du tage alle fordele og ulemper herved i betragtning.

Fordele og ulemper ved at købe ny bil

Umiddelbart er det nemt at se de mange fordele som følger med når du køber en ny bil. Nye biler er som oftest temmelig brændstof økonomiske og drift sikre. Dette betyder at du har færre udgifter til benzin eller diesel, og at din spritnye bil ikke vil skulle tilbringe så mange timer på et værksted som det er tilfældet med ældre biler.

Dertil kommer, at en ny bil typisk vil være forsynet med state of the art udstyr og tilbehør, som højner såvel graden af sikkerhed på vejen som de gode køre egenskaber.

En ny bil er, med andre ord, toppen af poppen når det handler om sikkerhed, køreglæde og økonomi. Og så er en helt ny bil altid forsynet med fabriks garanti og motor garanti, som kan forlænges ved service eftersyn og undervogns behandling.

Desværre forholder det sig således, at nye biler i Danmark er helt utroligt dyre i anskaffelse. Når du køber en ny bil frisk fra fabrikantens samlebånd vil dens pris være pålagt skyhøje skatter og afgifter af den danske stat.

Dette medfører, at den pris, du kommer til at betale for din bil, vil ligge i et leje hvor du med stor sandsynlighed vil være nødt til at optage et bil lån for at kunne finansiere købet.

Samtidig vil bilen tabe størstedelen af din værdi inden for de første tre til fem år, hvilket betyder at du på et tidspunkt vil skylde mere i bilen end den er værd – og under alle omstændigheder betale af på lånet i mange år.

Vælger du i stedet at købe en brugt bil kan du få meget mere bil for pengene. Du kan læse mere på fartglæde.dk

Flere Nyheder

04 marts 2023

Teltudlejning