Lav nogle løbende tjek på dit høreapparat hos en professionel

14 august 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er nærmest en usammenlignelig følelse, hvis man i så mange år har gået med, at ens hørelse langsomt er dalet, og man bare har vænnet sig til, at man ikke kan høre folk, der snakker direkte til en, at man ikke kan bryde ind i fællessnakke, og at man skal have TV’et skruet helt op på volumen for at høre noget, og man så med næsten et fingerknips får hørelsen igen, som da den var i ens storhedstid.

Sådan er den glædelige følelse for mange, når de for første gang får tændt for deres høreapparat, om det så sidder på det ene øre, eller det sidder i begge ører.

Samme situation kan også gøre sig gældende, hvis man har mistet hørelsen ved en ulykke, hvor man måske oplevede en eksplosion tæt ved sig, så ens trommehinde sprang, eller man fik en gevaldig nedsættelsen af hørelsen på anden vis.

Selv hvis man er født næsten døv, men man kan få hørelsen helt eller delvist ved at få en høreapparat sat fast, så er det en fornemmelse, hvor man pludselig får åbnet en dør op til denne verden, som de fleste andre kendte til, men som hidtil havde været ukendt land for en.

Derfor skal man også værne om ens høreapparat(er), og det er ikke kun fordi, det er noget fin teknologi, der nok har kostet en del at få fat i, men hvem kan også sætte pris på ens sanser i kroner og ører?

Men i lige så høj grad fordi, at man gerne vil være sikker på, at teknologien ikke langsomt daler, uden man selv tænker over det, så man pludselig hører en anelse svagere, som man så igen vænner sig til, fordi man har prøvet det før.

Og alt dette kunne være undgået, hvis man bare lige havde fået tjekket op på ens høreapparats tilstand, fordi det lige skulle reguleres til eller rettes på en anden måde.

Flere Nyheder

04 marts 2023

Teltudlejning