Krykker til mange typer mennesker

23 April 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Hvilken persontype er den første, du tænker på, når vi nævnet ordet: “Krykker”?

Det er faktisk lidt forskelligt, for der er ikke et hovedeksempel, så det handler ofte om, hvem man selv er, og hvem man er i kontakt med.

Der er måske en lille overvægt på, at man tænker på, at krykker bliver brugt af en person, som på den ene eller anden måde er kommet til skade eller har været udsat for en ulykke og skal bruge krykker til at støtte sig og komme omkring.

Her kan der være tale om alle fra unge til ældre, mænd som kvinder.

Krykkerne bliver måske her brugt som led i genoptræning eller nævnte skade eller uheld, hvor man er kommet mere eller mindre til skade, så man ikke kan gå. Sidder skaden ligefrem i benene, så kan der være tale om lang tids brug af krykker.

Den slags kan man se ved sportsfolk, der har fået en længerevarende skade og skal genoptrænes til at dyrke sport igen.

Måske har man en medfødt skavank, der har gjort, at man aldrig har kunnet gå helt korrekt uden hjælp fra krykker, og operationer har ikke gjort nogen nævneværdig forskel, så man har aldrig givet afkald på krykkerne.

Årsagen kan både være en sygdom eller en fysisk skavank, hvor man så ikke kan undvære krykkerne.

Man ser også – specielt ved ældre mennesker – at de i kortere eller længere tid får svært ved at gå ordentligt enten fordi, noget er ved at sætte sig i kroppen, eller de har et forbigående problem af den ene eller anden type, hvor de skal bruge krykker til at støtte sig med.

Men også de ældre, nu vi er ved dem, kan nyde deres otium ved brug af krykker til at komme omkring.

Således kan du nok se, at Krykker til alle faktisk er sandt!

More articles

04 March 2023

Teltudlejning