Kompromisløst kvalitetsudstyr fra 5.11 Tactical

21 September 2019 Pernille Skovgaard

editorial

I 1968 begyndte det amerikanske mærke “5.11 Tactical” at fremstille yderst holdbar, fuldt funktionel, praktisk samt super slidstærk beklædning til eksempelvis brug i militæret. Efterfølgende har brandet gennemgået en udvikling, og nu adresserer det også private – det være sig fritidsjægere, vildmarksentusiaster samt folk, der ynder og nyder at bruge megen tid i naturen. Sidstnævnte tendens ses i øvrigt mere og mere hyppigt – byboerne savner åben himmel og bredde vidder. 

Uagtet hvilken af ovenstående du kan tilslutte dig er du sikkert enig i, at komfort og kvalitet er nøgleord, hvis man skal have gode oplevelser i det fri. Og netop ordet “kvalitetsbevidsthed” er indbegrebet af “5.11 Tactical”. Ved køb af et givent produkt fra brandet kan du altid være sikker på, at det er i særklasse.

Stifteren af “5.11 Tactical” var en bjergbestiger fra USA. Han oplevede, at påklædningen under klatreturene ikke tilnærmelsesvis var hensigtsmæssige til en sådan form for fysisk aktivitet. Pågældende herre havde i forvejen en virksomhed, der producerede både tøj og sko, og efter opdagelsen af det ikke-eksisterende udbud af de eftersøgte produkter, tog han sagen i egen hånd – han begyndte simpelthen selv at lave tøjet, først en buks under navnet “5.11”.

Denne del af mærket oplevede efterfølgende en rivende udvikling, blandt andet kan “5.11 Tactical” bryste sig af at have været producent af beklædning til FBI. Overordnet er “5.11 Tactical” ganske ofte set hos både politi og militær, men privatejede sikkerhedstjenester benytter sig også heraf.

For at komme med et eksempel på et produkt, der er en sand genialitet, skal “Geo7 Stryke TDU Rapid”, der er en kampskjorte, nævnes. Denne kampskjorte giver bæreren en helt unik evne til at manøvrere, den er ekstremt slidstærk og den har høj brugervenlighed i selv de mest ekstreme omgivelser. Den er lavet af strækstoffet “Flex”, og albuerne har en “teflon finish”, der bevirker ekstra forstærkning. “Teflon finish” er særligt udviklet til maksimal belastning, og materialet afviser desuden smuds.

På skjorten findes manchetter, der kan justeres, og med lynlåsen påsyet foran samt en mandarinkrave er du sikret en perfekt pasform. Ydermere har “Stryke TDU” påsyet lynlås i lommerne, og ærme,- og underarmslommerne er lodrette.

More articles

04 March 2023

Teltudlejning