Kom til røntgenundersøgelse med kort tids varsel

26 July 2019 Emilie Jacobsen

editorial

Har du brug for at blive røntgenundersøgt, men er det ikke så akut, at du skal på skadestuen, kan du få din praktiserende læge til at henvise dig til en røntgenklinik. Der kan de foretage en røntgenundersøgelse, som du som regel får svar på i løbet af ganske kort tid. Dermed ved du, om der er noget galt eller ej. 

Når du skal have foretaget en røntgenundersøgelse, er det altid rart for dig, at du kan komme til så hurtigt som muligt. Et af de steder, hvor de ikke har særlig lang ventetid på den type af undersøgelser, er på Røntgenklinikken Nørrevold, der ligger i centrum af København. Klinikken kan både udføre røntgenundersøgelser, mammografier og ultralydsscanninger. Skal du røntgenfotograferes, er der som regel ikke en ventetid på mere end nogle få dage. Er det en enkeltstående undersøgelse, kan du som regel komme til den samme dag. Læs mere om klinikken her

Når du skal have en røntgenundersøgelse, skal du altid have en henvisning fra din praktiserende læge først. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at komme forbi ham eller hende først, inden du skal videre til røntgen. Du skal derfor først kontakte din egen læge, som derefter vurderer, om du bør blive sendt videre til en røntgenundersøgelse eller ej. 

Er du medlem af Sygeforsikringen Danmark i kategori 1, får du røntgenundersøgelsen helt gratis. Er du ikke det, skal du dog forvente at betale nogle penge for den. Er du i tvivl om, om du skal betale penge for undersøgelsen eller ej, er det altid en god ide, at du ser nærmere på klinikkens hjemmeside eller kontakter klinikken for at være sikker. Dermed får du ikke en eventuel ubehagelig overraskelse, når du står inde på klinikken og lige har fået foretaget en undersøgelse. Det er rart for dig, at du ikke behøver det. 

More articles

04 March 2023

Teltudlejning