Kom i form med cykling

12 april 2022 Marie Pedersen
image

editorial

Cykling er en god træningsform, og det er relativt simpelt at komme i gang. De fleste har en cykel stående, og bruger den måske endda dagligt til at komme til og fra skole eller arbejde. Andre nyder en cykeltur i ny og næ, og nogen kunne måske godt tænke sig at blive mere seriøs omkring cykling. Her er tre gode råd til dig, der gerne vil tage din cykling til et nøjere niveau.

Hvor meget vil du cykle?

Først og fremmest bør du afdække, hvor meget tid du vil bruge på cykling. Vil du bruge cykling som en del af en aktiv hverdag, og er du endnu i tvivl om, hvor meget tid og hvor mange penge du vil bruge på din hobby, bør du måske vente med at gå ud og anskaffe dig den ny, dyr cykel. Find ud af om du virkelig brænder for det, og tag den derfra.

full suspension MTB

Landevejscykling eller mountainbike

Når du beslutter dig for, at du brænder for cykling, og at du er villig til at bruge både tid og penge på det, skal du beslutte dig for, om du vil køre lange ture på flade strækninger, eller om du vil ud og udfordre dig selv i mere ujævnt terræn. Det er relevant ift. om du skal vælge en af de lette landevejscykler eller de lidt tungere mountainbikes. Herunder om det skal være en full suspension MTB eller en Hardtail.

Undgå skader

Lige så vel som med alt andet træning, du kaster dig ud i, er det vigtigt at kroppen kan følge med. Husk derfor at mærke efter, og lad være med at gå for hurtigt frem. Du bør for så vidt muligt undgå skader, da det kan tage lang tid at komme i form igen. Du kan med fordel varme op og strække ud efter hver tur, især længere ture.  

Flere Nyheder

04 marts 2023

Teltudlejning