Kan man have langt hår som elektriker?

24 October 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det korte svar må da være, at så længe man kan kontrollere det, mens man arbejder, så er der vel intet problem, så længe det ikke stinker, er usoignerede dreadlocks eller på anden måde er uhumsk – om man er mand eller kvinde.

For der ville nok bare blive råbt noget om forskelsbehandling, hvis de kvindelige elektrikere måtte have langt hår i et firma, mens de mandlige ikke måtte.

Men ikke alle områder af landet er lige liberale med den slags, mens man kan være konservativ andre steder i landet.

Så måske var man tidligere en langhåret, mandlig elektriker i København, der nu gerne vil være elektriker i Horsens i Jylland, men så kan det måske være svært at finde sig en arbejdsplads, der vil acceptere en, som man har været længe.

Det er jo ikke bare en dille, at man er langhåret, for man har faktisk været det længe, så man identificerer sig som en langhåret person, men omvendt kan man jo sige, at det bare er hår, der vokser ud igen, så hvor stort et problem er det lige at få det fjernet.

Så man kan finde sig selv til en jobsamtale, der næsten er hjemme, hvor alle parter er glade og tilfredse, og man er tæt på at få landet den ansættelse, og så siger den kommende chef lige i forbifarten, at man “selvfølgelig” lige skal få fjernet det lange hår, før man kan blive ansat – sådan er firmapolitikken.

Man tænker så, om man vil miste en mulig arbejdsposition, når man tænker på, hvor svært det kan være at finde arbejde nu om dage, og der er også en familie at forsøge, fordi man gerne vil forblive langhåret.

Man bliver nok næppe populær derhjemme, hvis man fortæller, at man sagde nej, fordi man blev bedt om at blive klippet…

Om muligt kan man måske indgå et kompromis om at have det sat op eller blive klippet lidt, hvis chefen umiddelbart gerne vil have en ansat.

Det er bare at prøve sig frem.

More articles

04 March 2023

Teltudlejning