Kan en bongotromme passe ind i et klassisk trommesæt?

21 October 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Sådan en bongotromme er jo ofte noget, som man finder i et klassiske musiklokale, om det er i folkeskolen, aftenskoler, efterskoler med videre.

Man har dem lidt fremme, fordi det er en let måde at få folk med ind i et orkester, da det ikke kræver de store musikkundskaber for at kunne være med via sådan en på en enkelt måde, når man bare skal holde rytmen.

Det er lidt en skam, at sådan et instrument har fået sådan en underlødig status med nogle sekundære genrer, da man virkelig kan kreere spændende rytmer og avancerede teknikker med at slå specifikt og bestemt på dem.

Men derfor ser man jo sjældent sådan en bongotromme eller flere indgå i et almindeligt trommesæt, som man kender det.

Hvorfor kan det være?

Det er der faktisk en simpel forklaring på – og den “regel” kan man sagtens bryde!

Indfør en bongotromme i et trommesæt!

For at gøre det enkelt, så er både en bongotromme og et trommesæt det, som man betragter i kategorien “slagtøj”, som man også kalder perkussion.

Trommesættet fordrer dog, alt efter hvordan man stiller det op, at man sidder ned og slår på det med trommestikker eller andet remedie.

Med en bongotromme skal man ofte stå op og bruge hænderne. Det vil være for krævende at skulle skifte fra trommestikker til hænderne og tilbage igen.

Dog er der sådan set intet til hinder for, at man ikke kan stille nogle bongotrommer op ved ens trommesæt. Ofte kan man også finde nogle, der passer til et trommesæt.

Så kan man måske spille noget musik, hvor der er nogle pauser, så man har tid til at skifte over og kunne slå på dem.

Det er egentlig mest fordi, at man er vant til at se de to ting adskilt, at man sjældent overvejer, at de kan kombineres, men det er man velkommen til!

More articles

04 March 2023

Teltudlejning