Kan din ølbrygning føre til for gammelt øl?

07 June 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Vi må desværre beklage og skuffe den kære ølelsker, der kan lide at lave ølbrygning derhjemme: det er muligt for øl at blive for gammelt.

Den fornuftige ølbygger og ølforbruger ved dog godt, hvor længe det forskellige kan holde, som vedkommende laver sig, så der kommer datoer på flaskerne, eller man laver et skema, hvor man skriver ind, hvor længe de forskellige partier bryggede øl kan holde sig.

Dette kan man gøre med tal eller andre henvisninger, hvis man har at gøre med store mængder øl.

Dog ved ølbryggeren også, at der ingen grund er til, at noget øl skulle blive for gammelt, for selvfølgelig sørger man for, at øllet bliver indtaget, inden den grumme udløbsdato nærmer sig.

Selvfølgelig kan man ikke tænke sig at drikke gammelt øl, for det har bare mistet smag og intensitet, så det ikke længere minder om den type øl, man bryggede i sin tid.

Er det blevet rigtig gammelt ens øl, så kan det måske endda gøre en syg at drikke, så det er bedre at hælde det ud end at drikke.

At hælde øl ud er dog et sørgeligt syn, så for at modvirke dette tilfælde sørger ølbryggeren for at forsikre sig mod, at dette nogensinde skal komme på tale.

Måske indfører man nogle bestemte tidspunkter, hvor øllet skal drikkes, man drikker det til maden, eller man holder ganske enkelt en tema-fest omkring en bestemt øl, som måske snart nærmer sig sin udløbsdato, så man kan få gjort kål på det.

Et godt alternativ er dog bestemt også, at man kan give øllet væk til værdigt trængende, der kan bruge øllet i andre sammenhænge eller til fester, hvor man ved, det vil komme til ære og værdighed.

Der er nemlig ingen god undskyldning for, at øl skal gå til spilde, men det skal heller ikke blive for gammelt, så sørg for at undvige dette – hver gang.

 

More articles

04 March 2023

Teltudlejning