Hvornår har jeg brug for hjælp til træfældning?

30 June 2021 Astrid Pedersen

editorial

Hvis dit to meter høje æbletræ trænger til at få beskåret sine grene, eller hvis du synes din busk i haven er lidt vildtvoksende, er det ikke bydende nødvendigt at tilkalde et professionelt træfældning firma. Men hvis du står med et meget højt træ som er forsynet med en kraftig krone og stærke grene er det vigtigt at du får den rette hjælp til topkapning eller træfældning.

Man kan meget nemt komme til at undervurdere træets højde, kronens omfang og grenenes tyngde. Og så er det at man kan komme til at forårsage uoprettelig skade på såvel mennesker som materiel.

Hvordan foregår professionel træfældning?

Når du i stedet lader et professionelt firma som for eksempel 1-2-træfældning.dk ApS forestå fældning af dit høje træ vil dette foregå som en kontrolleret proces. 1-2-træfældning.dk ApS har mange års erfaring inden for fældning og topkapning af træer, og vil med sikkerhed kunne finde den rette metode til at fjerne dit problematiske træ.

Hvis 1-2-træfældning.dk ApS vurderer at det er forsvarligt vil træet blive fældet på traditionel vis. Men i tættere bebyggede og ditto befolkede områder vil fjernelse eller reducering af træets krone kun kunne udføres ved det der kaldes for en topkapning.

Hvad er en topkapning?

En topkapning er en metode til fjernelse af træer uden at der er tale om decideret fældning. Ved en topkapning skæres træet ned oppefra. En rutineret og veluddannet klatrer entrer træets krone og fjerner herfra denne bid for bid.

De afskårne grene hejses på sikker og forsvarlig vis ned til jorden hvor de bliver sønderdelt og bortskaffet efter gældende regler. Ved topkapning reduceres risikoen for skader på biler, bygninger og mennesker. Og så kan du selv bestemme om hele dit træ skal fjernes, eller om det blot er kronen som skal stynes.

Du kan kontakte 1-2-træfældning.dk ApS via hjemmesiden https://www.1-2-traefaeldning.dk/.

More articles

04 March 2023

Teltudlejning