Hvornår er der brug for en fliserens?

05 august 2020 Astrid Pedersen

editorial

De fleste fliser, som er lagt udendørs, vil med tiden oparbejde en vis patina. Denne vil som regel består af grønne belægninger med alger eller mos, eller af såkaldt flisepest.

Flisepest er en særlig lav art som ofte lever på de solbeskinnede fliser. Lav ernærer sig nemlig fortrinsvis ved hjælp af fotosyntese, hvorfor de hvide lav ”blomster” især findes på terrassens fliser. Disse hvide pletter er svære at komme til livs, og derfor bliver mange hus ejere fristet til at anvende en højtryks spuler for at fjerne dem.

Men renser du fliser ved hjælp af en højtryks spuler risikerer du at ødelægge flisernes skaller, således at disse bliver mere porøse og dermed mindre modstands dygtige over for nye alge, lav eller mos angreb. Samtidig kan du risikere at fliserne smuldrer, eller flækker som følge af frost sprængning fordi vand nemmere trænger ind i flisen.

Derfor er det en god idé at overlade opgaven med rensning af fliser til et professionelt fliserens firma som har erfaring og ekspertise inden for området – og det rette udstyr til at udføre opgaven korrekt.

Få den mest effektive fliserens i Skagen

Er du bosat i skønne Skagen eller nærmeste omegn skal du med fordel benytte Algebekæmperen når fliserne skal renses. Algebekæmperen betjener kunder i såvel Skagen som i Aalborg, Frederikshavn, Hjørring og Brønderslev, og har efterhånden en stor portefølje af glade og tilfredse kunder i hele den nordlige del af Jylland.

Hos Algebekæmperen får du effektiv og grundig fliserens som fjerner alger, mos og lav, og som følges op af imprægnering. Algebekæmperen benytter en særlig maskine som vasker fliserne i stedet for at rense dem med en højtryks spuler. Denne metode er langt mere skånsom og beskytter samtidig fliserne mod nye angreb af flisepest ved hjælp af en efterfølgende imprægnering.

Du kan læse mere om flisrens ved Algebekæmperen på algebekaemperen.dk

Flere Nyheder

04 marts 2023

Teltudlejning