Hvordan foregår psykologsamtaler?

06 juni 2020 Cecilie Mortensen

editorial

Hvis du skal begynde hos en psykolog, tænker du måske over, hvordan det vil foregå. Hvordan vil psykologen være at snakke med? Hvordan foregår terapien? Og kan jeg mon slappe af, når jeg er der?

Spørgsmål som disse er meget normale at have, når man skal starte ved en psykolog. For man skal trods alt sidde og have private samtaler omkring emner, som kan være svære at snakke om andre med. Men – når det er sagt, så lad os prøve at besvare nogle af spørgsmålene. 

Hvordan foregår terapi? 

I alle terapiforløb er der oftest en forsamtale. Det er et andet ord for, at psykologen sporer sig ind på, hvad man ønsker hjælp til. Det er nemlig langt fra alle, som helt kan sætte ord på, hvad de oplever, eller hvorfor de kommer til psykolog. Derfor er det også vigtigt, at psykologen arbejder med at indkredse det eller de emner, der skal tales om.

Allerede i første samtale vil man begynde at tale mere om det emne, man ønsker hjælp til. Mange vil opleve en form for lettelse efter den første samtale. Det kan nemlig være utrolig rart og betryggende at møde en fagperson, som lytter og spørger ind til ens situation. 

I den første samtale kan man også selv mærke efter, om psykologen er et godt match for en. Det kan ofte handle om den kemi, der er til psykologen, og om vedkommende virker som en, man kan være tryg ved. 

Alt afhængig af psykologen, så kan der være øvelser eller “opgaver”, man skal øve sig på mellem psykologsamtalerne. Man skal nemlig også forberede sig på, at det ikke kun er terapien, som kan skabe forandringerne. Det er mindst lige så meget den indsats, man lægger mellem psykologsamtalerne.  

Når man skal finde en psykolog, så er der god grund til at starte her: https://psykologen.dk/

Flere Nyheder

04 marts 2023

Teltudlejning