Hvor oplever man ellers fyrværkeri henne?

12 november 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Langt de fleste danskere forbinder fyrværkeri med noget, som almindelige mennesker har adgang til, og som de fyrer af i en meget begrænset tid omkring nytår – men så får den også alt, hvad remmer og tøj kan holde til.

Ellers ser man måske fyrværkeri på film eller i tegnefilm, hvor man jo godt kan regne ud, at det er særlige anledninger, det er blevet brugt til, hvor der har været et sæt, man benyttede det på under kontrollerede forhold – eller tegnede det.

Men ellers kender vi danskere ikke så meget til brugen af fyrværkeri, hvilket er imponerende, når man tænker over, hvor gammel en opfindelse fyrværkeri egentlig er, og i hvor stort et omfang det er blevet brugt – og stadig bliver brugt.

Man kan opleve fyrværkeri mange steder!

Tag bare sådan nogle eventyrlige sted som forlystelsesparker, specielt de kendte af dem, hvor man har fyrværkerishow, der foregår under kontrollerede forhold og af kyndige personer, der ved, hvordan man sætter sådan et show op.

Det kan måske blegne i omfanget nytårsaften, men det er meget mere organiseret og ofte flottere at se på.

Flere steder i verden har man også brugt fyrværkeri til at fejre erobringer, togter, en ny hersker og meget andet. Dette var især populær, da fyrværkeri blev udbredt.

Specielt i forbindelse med specielle anledninger rundt omkring i verden bruger man krudt til at markere denne særlige begivenhed, som kan være alt fra en nationaldag til nogle opførelser af diverse arter.

Derfor vil man også finde forskellige regler for fyrværkeri i forskellige dele af verden.

Så selvom man som danske forbinder fyrværkeri med nytåret, så er det faktisk en stor industri, som der endda også bliver fremstillet herhjemme.

Du skal dog ikke give dig i kast med at lave den slags fyrværkerishow selv. Lad de professionelle om at skabe den slags.

Flere Nyheder

04 marts 2023

Teltudlejning