Hvor mange træpiller skal man bestille ad gangen?

14 august 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

I denne artikel vil vi forklare lidt af det praktiske omkring, hvor mange træpiller man skal bestille hjem hver gang som privat person.

Du kan sagtens overføre disse oplysninger til, hvis du er en skole, institution eller større bygninger, der også skal varmes om med et fyr, der kører på træpiller, da man af pointerne også gælder her, men for at gøre det konkret, så bruger vi lige her et eksempel med at være en privat ejendom, der skal bruge træpiller.

Hvis man ikke ved bedre, så tror man, at man kan nøjes med at købe et par sække træpiller, for umiddelbart kan det lyde af meget, der er i sådan en sæk med træpiller, som oftest er den måde, som træpiller bliver solgt i: 15 – 16 kilo.

At købe træpiller i løsøre er ikke så populært, og det er desværre bøvlet at transportere, og firmaer, der skal modtage træpiller til videresalg, foretrækker også at få dem i sække, så i ni ud af ti tilfælde købe man dem i sække.

Men her skal du tænke på, at dit træpillefyr sagtens kan have mange sække liggende i sig, og det kan ofte bliver næsten 20 sække, afhængig af hvor stort dit fyr er, og det er jo dejligt at have det fyldt op.

Dog skal du ikke stoppe bare ved at få fyldt fyret, for dit træpillefyr kan fyre godt igennem, hvis der bliver brugt mange varmeapparater i hjemmet, specielt hvis man bor mange under samme tag.

Derfor vælger mange at købe en enkelt eller to paller ad gangen, hvis der er plads til at have dem liggende indendørs og tørt, gerne tæt på fyret, så man ikke skal gå så langt hver gang, fyret skal fyldes op.

Det kommer dog også an på sæsonerne, for vinteren kan være kold, så man skal bruge rigtig mange træpiller, mens sommeren kan være så varm, at man ender med at slukke fyret og slet ikke bruge træpiller i nogle måneder.

 

Flere Nyheder

04 marts 2023

Teltudlejning