Hvor mange danske film har du set?

27 April 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Man skal faktisk ikke særligt mange årtier tilbage, før man vrængede lidt på næsen af sådan noget som dansk film, men danske film har været store engang. Faktisk begyndte man at bygge de første filmstudier her i landet, men da lydaspektet kom til, så kunne det danske sprog ikke transcendere over til filmproduktionen videre.

Så når man nogle årtier senere kiggede på sådan noget som danske film, så var det sådan noget som folkekomedier, som folk så, og det var også noget af det eneste, som der blev vist på TV.

Alt andet var sådan nogle særlige kunstfilm, som godt nok fik gode anmeldelser, men som de færreste almindelige mennesker gad at se.

Faktisk var der en overgang, hvor disse folkekomedier holdt studierne og biograferne i live.

Men store handlinger og vilde effekter fandt man ikke i danske film, så der ville man helst se udenlandske film helst dem fra England og USA.

Danske film er noget af det bedste, der findes

Godt nok har vi stadig kunstfilm, som ikke særligt mange gider se, men vi kan også lave genrefilm nu, som høster stor anerkendelse i udlandene.

Man behøver dårligt nok eftersynkronisere dem til andre sprog, da man kan nøjes med undertekster – og sådan noget som en genindspilninger ødelægger bare den oprindelige filmiske idé fra Danmark.

Dansk film rider på en bølge af succes, og derfor kan man godt med stolthed i stemmen sige, at man tager ind at se en dansk film i biografen, for der er underholdning for alle her.

Det er ikke længere bare børnefilm eller komedier, som vi disker op med, da man både kan få actionfilm, science fiction og gysere, der er lavet og produceret i Danmark og se lige så flotte ud som dem fra udlandet.

Godt nok er det lidt imponerende, når man tænker på, at det ikke er helt let at få finansieret en film herhjemme, da markedet er indspist, men måske er man begyndt at tage flere chancer.

More articles

04 March 2023

Teltudlejning