Hvor gammel bliver en undulat?

10 March 2020 Astrid Pedersen

editorial

Det er svært at sige noget generelt om den maksimale undulat alder, da denne afhænger meget af undulatens livsvilkår og generelle sundhedstilstand. Med den rette pleje, en passende diæt og den påkrævede mængde af kærlighed og opmærksomhed bliver en undulat i fangenskab op til otte år.

Det er vigtigt i denne forbindelse at notere sig, at en partner er meget vigtig for undulatens mentale sundhed. En ulykkelig undulat lever ikke nær så længe som en undulat, som har selskab i form af en anden undulat. Dertil kommer, at det er meget vigtigt at sørge for, at undulaterne har adgang til frisk vand, legetøj, og af og til en flyvetur rundt i stuen, hvis fuglene skal trives optimalt.

Hvad spiser en undulat?

Når du skal fodre din undulat, skal du være opmærksom på, at overvægt blandt undulater ikke er noget ukendt fænomen. Faktisk anbefaler de fleste opdrættere og dyrlæger, at du fodrer din undulat med foderpiller, som er beregnet til papegøjer eller nymfeparakitter. Du kan supplere denne diæt med bladgrønt, for eksempel salat, og så frisk frugt. På den måde får din undulat alle de vigtigste næringsstoffer uden at blive fed.

Hvor kan jeg købe en undulat?

Hvis du vil være helt sikker på, at din nye, fjerklædte ven har haft de optimale opvækst vilkår og desuden kommer ud af en sund undulat familie, køber du din nye undulat hos en registreret opdrætter. En seriøs opdrætter kender fuglenes behov for selskab, og vil derfor altid sikre sig, at der er endnu en undulat i husholdningen – ellers får du ikke lov at købe en undulat uden at købe en ekstra med.

Til gengæld får du så den bedste rådgivning og vejledning når det handler om pasning og pleje af dine undulater. Og så vil du altid kunne kontakte opdrætteren, skulle der opstå problemer med de små fugle.

Læs mere om undulater på dyrebloggen.dk

Tjek også disse sider:

dyre-pleje.dk
dyreglæde.dk
dyre-nyt.dk
dyrebloggen.dk
tips-dyr.dk
vores-dyr.dk
altomdyr.dk
klodensdyr.dk
sødedyr.dk
nuttede-dyr.dk
husdyrsbloggen.dk
dyreliv-bloggen.dk

More articles

04 March 2023

Teltudlejning