Hvad vil du gerne eje af smykker?

15 juni 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Nogle mennesker er virkelig pyntesyge, hvor de dårligt kan forestille sig at forlade deres hjem, uden de har nogle smykker på.

De kan godt lide at blive set, og det må gerne være nogle smukke, flotte smykker, der virkelig funkler.

Faktisk sover de nogle gange med smykker på, fordi de ikke gider tage dem alle sammen af, og deres stil er så meget hængt op på at have smykker på, at de har svært ved at tage dem af, da de ellers så vil føle sig nøgne.

Så er der dem, der kun lige har en vielsesring på, fordi det skal man – ellers har de dårligt nok ikke andet på af smykker.

Måske havde de lige en halskæde på som ung, og nu er den blevet skiftet ud med en lille kæde, som de trods alt godt kan lide at have på – men så bliver det ikke til mere.

Ens eget udvalg af smukker kan være omfangsrigt eller begrænset

Nu findes der jo mange slags smykker derude i verden, og det har der gjort i tusinder af år, hvor det tidligere var de mest prominente skikkelser i samfundet, der havde den slags på og overhovedet havde lov til det.

Senere fik almindelige mennesker råd til det, og man havde måske et enkelt smykke som arvestykke gennem generationer, for det var det eneste, som en forfader havde af værdi, som der var blevet sparet op til længe.

Ens eget smykkeskrin kan indeholde fingrefingre, halskæder, armbånd, tåringe, ankelbånd og meget, meget andet.

For der er sådan set ikke de ting, man kan lave smykker af, og de fleste steder på kroppen kan man også sætte smykker på – tænk bare på sådan noget som piercinger, der kan være mere eller mindre permanente smykker.

Lysten til smykker kan forandre sig gennem livet, men de fleste har nok prøvet forskellige slags smykker gennem tiden.

Flere Nyheder

04 marts 2023

Teltudlejning