Hvad laver en anlægsgartner?

05 April 2020 Camilla Skøtt

editorial

Er du i tvivl om, hvad en anlægsgartner kan hjælpe dig med, så læs med her. Det er ikke så lidt endda, og der er mange situationer, hvor du kan få nytte af en.

En anlægsgartner lyder umiddelbart til at være noget, der kun er for erhvervsdrivende, men det er ikke sandt. Det er også for erhvervsdrivende, men det er bestemt også en ydelse, du kan kigge på, hvis du er privat boligejer.

Anlægsgartnere løser mange former for arbejde; fra kloakarbejde til havedesign. Grundlæggende inddeler man anlægsgartnerens opgaver i tre: anlægsopgaver, plejeopgaver og designopgaver (se mere her: http://www.brunogreen.dk/)

Anlægsopgaver

Anlægsopgaver foregår på alle former for friarealer. Hos den erhvervsdrivende eller hos institutioner kan det være sportspladser, udearealer, byrum, parker og grønne områder i byen. For den private boligejer er det naturligvis et spørgsmål om anlægsopgaver i haven eller indkørslen.

Arbejdet kan være lægning af fliser, opførelse af trapper, støttemure, hegn osv., men det kan også være plantning af træer, buske og stauder.

Plejeopgaver

Under plejeopgaver hører de opgaver, der skal udføres på kontinuerlig basis, og igen er det både for erhvervsdrivende, offentlige institutioner og private boligejere.

Opgavemæssigt kan der være tale om fældning og beskæring af træer og buske, klipning af hække, deling af planter og pasning af haver og udeområder generelt.

Designopgaver

Det sidste arbejdsområde – designopgaver – handler om at designe haver og udeområder. Det er et spørgsmål om havetegninger, tilbudsgivning, planlægning af opgaver og meget mere i den ombæring. Her får anlægsgartneren lov til at udfolde sig kreativt, og du kan se dine havedrømme blive til virkelighed.

Har du brug for en anlægsgartner, så kig i dit lokalområde. Der er både store og små af slagsen, og det ene er ikke nødvendigvis bedre end det andet. Du kan med fordel indhente tre forskellige tilbud, så du sikrer dig, at du får den bedste pris og den bedste kvalitet.

More articles

04 March 2023

Teltudlejning