Hvad kan babyshowerpynt bestå af?

26 May 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det udenlandske fænomen babyshower lader til at være kommet til Danmark for at blive.

Selve “regnskyllet”, som der refereres til, er den regn af gaver, som gæsterne forventes at tage med til den gravide, som man hylder med en fest cirka et par måneder før, at vedkommende er sat til at nedkomme.

Selvfølgelig er det ikke den vordende mor, der er sat til at hylde sig selv, da det oftest er en nær person til den gravide – oftest en kvinde – der arrangerer denne fest, hvor man måske overrasker den kommende moder med denne begivenhed.

Ellers kan man give stærke hints om det, så kvinden kan være klar på anledningen i den krævende tid omkring en graviditet, så det ikke kommer helt bag på personen.

Derfor pynter man også op i smug hjemme hos kvinden, når hun ikke er hjemme, eller man pynter op hos en anden person, så der er bedre tid og plads til at gøre det i, hvor man så fejrer anledningen her.

Og det er i den forbindelse, vi skal se nærmere på pynten.

Babyshowerpynt gør det til et ægte babyshower

Typisk hænger man balloner op, man har artefakter med babymotiver, og man bruger generelt pynt, der antyder barnlige sager, men som der kan benyttes af voksne: for eksempel bestik, krus og meget andet.

Man kan vælge at pynte op efter kønnet på barnet, men nogle forældrene vælger at holde kønnet hemmeligt, eller man vælger ikke at gå op i kønnet.

Typisk er det mest kvinder, der er med til denne begivenhed, der finder sted midt på dagen oftest.

Det kan virke lidt underligt at have denne begivenhed i Danmark, da man har en dåbsfest eller lignende, hvor man også giver gaver, men et babyshower er mindre formelt og med færre gæster og mest en hyldes til den gravide end den nyfødte.

Find inspiration via https://www.luksusfester.dk/babyshower-pynt/.

More articles

04 March 2023

Teltudlejning