Hvad er undersøgende matematik?

08 February 2022 Steffen Pedersen

editorial

Hvis man ikke har hørt om undersøgende matematik før, så kan det godt være svært at regne ud hvad det handler om, andet end at det har noget at gøre med udregninger og matematik generelt. Undersøgende matematik er i sin enkelthed, en måde at benytte sig af matematik til at få øje på systemer og sammenhænge, som man umiddelbart ikke lige kan se til at starte med. Denne form for undervisning indenfor matematikkens verden, er et alternativ til den traditionelle metoder, hvor eleverne får fortalt hvordan de skal udregne en opgave, men i stedet får præsenteret en problemstilling som de så skal løse.

boligadvokat

Hvem benytter sig af undersøgende matematik?

Undersøgende matematik er en læringsform, der både benyttes i grundskoler, men også på erhvervs- og videregående uddannelser. Undersøgende matematik trækker ligheder til den metode, som forskere bruger matematik til at løse forskellige problemstillinger, indenfor forskellige områder som for eksempel videnskab, ingeniørarbejde, samt andre områder hvor matematik kan være med til at løse eller forklare et specifikt problem eller spørgsmål. Det kunne for eksempel dreje sig om at udregne en komets bane, hvor langt der er til en given stjerne, eller hvordan man bedst bygger en bro eller en bygning, der kan klare forskellige former for vejr- og vindforhold. Alle felter der benytter sig af matematik, har en vis form for undersøgende matematik i sig.

Hvor kan man læse mere om undersøgende matematik?

Som sagt, så kan man lære om undersøgende matematik i forbindelse med sin uddannelse eller skolegang. Derudover kan man lære mere om emnet, ved at søge efter det på internettet, hvor man kan finde forskellige former for artikler, blogindlæg, YouTube videoer og meget andet. Man kan også købe eller låne bøger om emnet på biblioteket, hvis man er blevet interesseret og nysgerrig på, hvad undersøgende matematik indebærer. Hvis du gerne vil vide mere kan du også læse med her: https://pindogbjerre.dk/laesestof/undersoegende-matematik/ 

More articles

04 March 2023

Teltudlejning