Hvad er nu lige kranio-sakral terapi

25 februar 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

I denne artikel vil vi kort beskrive, hvad kranio-sakral-terapri går ud på, set ud fra behandlingens eget perspektiv, og så vil vi også ganske kort komme ind på de forbehold, man nok vil opleve ved behandlingen, hvis man nævner det for en gennemsnitlig flok mennesker.

Behandlingen i sig selv, hvor du blandt andet kan finde kranio-sakral terapi i Århus, så man kan se, at det allerede er så udbredt i Danmark, at det ikke er forankret i hovedstaden, er faktisk meget overskuelig.

Indledningsvis tager behandleren en samtale med kunden om, hvad der er galt i ens liv, som man gerne vil have bugt med eller i det mindste lindring omkring.

Det kan være alt fra fysiske ting som, at man har oplevet piskesmæld, at man ikke kan sove og så videre, men det kan også være mere psykiske ting som angst og stress.

Dernæst vil behandleren under selve behandlingen lave nænsomme berøringer og tryk på hoved, rygsøjlen og ens bækken alt efter, hvad man skal have gjort noget med.

… sådan lyder tesen i hvert fald bag denne terapiform, for selvom man godt kan kalde det en behandlingsform, så er det ikke en videnskabelig behandlingsform.

Det vil sige, at den ikke er accepteret af videnskaben (endnu), da der ikke er evidens nok for, at kranio-sakral-terapien rent faktisk har en gavnlig virkning.

Nogle mennesker vil sige, at de har oplevet positive effekter ved den her behandlingsform, men for at man kan kalde den videnskabelig, så skal man kunne genskabe de gode resultater på flere mennesker til nogenlunde succes hver gang – det kan man ikke med kranio-sakral-terapi.

Derfor betegner man det som pseudo-videnskab.

Dette er dog ikke ensbetydende med, at det ikke kan skabe en positiv forandring hos dig, men måske er det lige så meget en placebo-effekt, som det kommer via selve behandlingen.

Flere Nyheder

04 marts 2023

Teltudlejning