Hvad er melatonin?

19 juli 2020 Astrid Pedersen

editorial

Melatonin er et hormon som dannes naturligt i kroppen, og som kun har én funktion – at bede hjernen sende signal ud til kroppen om at nu er det på tide at gå til ro og falde i søvn.

Derfor kaldes melatonin også søvn hormonet. Melatonin dannes i kogle kirtlen (også kaldet pineal kirtlen), en lille kirtel i hjernen som har forbindelse til øjnene. Når det bliver mørkt vil hjernen således via øjnene opfatte manglen på lys som et signal til at frigive melatonin. Så bliver vi trætte og søvnige og får lyst til at lægge os ned og lukke øjnene.

Denne effekt er vigtig for en velfungerende krop og psyke. Får vi ikke tilstrækkeligt med søvn i god kvalitet kan det nemlig hurtigt komme til at gå ud over såvel kognitive evner som kroppens funktion og vort mentale velbefindende. Der er en grund til at berøvelse af søvn er en hyppigt anvendt tortur metode.

Når vi sover får hjernen et pusterum til at rydde op i dagens indtryk. Kroppen får ro til at restituere og bringe orden i de skader den er blevet påført i løbet af sin vågne tid. Du kan, såfremt du ikke får din gode nattesøvn igennem en lang periode, risikere at bringe uorden i din hormon balance, og måske endda svække dit immun forsvar ganske betragteligt. Derfor er produktionen af melatonin vigtig for opretholdelsen af en sund livsstil.

hjælp til en bedre og dybere søvn med melatonin

Hvis du igennem et stykke tid har lidt af stress, eller du som følge af jetlag ikke føler at du får sovet ordentligt igennem om natten, kan melatonin som kost tilskud være en mulighed. Du kan med indtag af melatonin genskabe den gode og sunde balance, idet du pludselig får den søvn, du så hårdt har brug for. Køb melatonin online på’

Flere Nyheder

04 marts 2023

Teltudlejning