Hvad er det der radon egentlig som man laver radonsikring mod?

15 juli 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der må jo være en grund til, at man laver radonsikring på mange forskellige områder i verden, om det er privat eller erhverv.

Og det drejer sig ikke om at beskytte og fremme radon – tværtimod. Man forsøger at holde det borte, så det ikke dukker op nogle steder, og hvis det gør, så kan man foretage sig sine sikkerhedsforanstaltninger for, at det ikke breder sig.

Men derudover kan man også gøre nogle ting for, at det ikke dukker op så hurtigt eller overhovedet, og det er kun en god ting.

Og hvorfor er det så lige det? 
Hvad er dette radon?
Og hvorfor skal man sikre sig mod det?

Det handler alt sammen om beskytte sig selv, helbredet og for den sags skyld også miljøet.

Radon er et grundstof, som du kender det fra det periodiske system, hvori der bærer nummeret 86. Det danner sig fra radiums henfald.

Måske var du ikke den stærke i fysisk, så disse tørre fakta får vi da lige uddybet for dig, for der hører sig selvfølgelig mere til radon end som så.

Formen på den er en farveløs ædelgas, hvorfor den ikke er til at se, og så kan det være svært at vide, hvornår man har at gøre med den, og hvornår den ikke er der.

Problemet med forekomsten af radon er, at det øger risikoen for lungekræft i sin blotte tilstedeværelse, og hvis der er en sygdom, der virkelig er en dræber, så er det kræft og specielt lungekræft.

Derfor er det vigtigt at foretage radonsikring, så man kan være sikker på, at der ikke er nogle forekomster af dette kræftfremkaldende grundstof.

Det kan faktisk komme direkte fra undergrunden og sive ind i helt almindelige danskeres huse, så det handler ikke om, hvordan man lever, når radon opstår, da det kan være ret så tilfældigt – og så må man reagere prompte!

Flere Nyheder

04 marts 2023

Teltudlejning