Har min virksomhed brug for en revisor?

14 februar 2020 Astrid Pedersen

editorial

I princippet kan alle momsregistrerede virksomheder uanset størrelse, type og branche have stor glæde af hjælp fra en dygtig revisor. Hvis du har en fritids virksomhed med en temmelig lille omsætning, og du selv kan forestå indberetning og indbetaling af moms, udfyldelse af den udvidede selvangivelser og håndtering af den løbende bogføring, er det dog ikke hverken nødvendigt eller lovpligtigt med en revisor. Men er din virksomhed din fuldtids beskæftigelse, og har du eksempelvis ansatte eller omsætning på et større udvalg af varer, er det en rigtig god idé at have en revisor til hjælp i forbindelse med det årlige regnskab.

Din revisor forestår såvel godkendelsen af dit regnskab som indberetning af dette til skattestyrelsen, således at din årsopgørelse kan blive retvisende, og du hverken betaler mere eller mindre i skat end hvad du er forpligtet eller berettiget til.

På den måde kan du sove roligt om natten i tryg forvisning om at skattestyrelsen ikke pludselig kommer på besøg til revision og audit af dine regnskaber – det såkaldte torskegilde. Og så vil du samtidig til hver en tid kunne spørge din revisor til råds omkring skattemæssige forhold eller økonomiske og finansielle dispositioner.

Revisoren som rådgivende konsulent

Hører din virksomhed til i den større ende, kan du med fordel bruge din revisor som sparring partner hvis du ønsker at omlægge virksomhedens struktur – for eksempel ved stiftelse af selskaber, konsolidering eller udsplitning af virksomheden.

Revisoren bistår også gerne med juridisk og skattemæssig rådgivning i forbindelse med generations skifte og overdragelse af virksomheden og dennes aktiver. Og samtidig kan revisoren hjælp med at sikre, at disse ændringer sker efter bogen.

Er du på udkig efter en dygtig og kompetent revisor i Skive, kan du med fordel klikke forbi hjemmesiden og booke tid til en samtale hos Revisionsfirmaet Lars Olsen A/S.

Flere Nyheder

04 marts 2023

Teltudlejning