Grafisk billedkunst kan også forstås på en HELT anden måde

23 November 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Grafisk billedkunst kan jo forstås i den forstand, at der er tale om noget kunst, der skal appellere til øjnene, som kan være billeder, malerier, videokunst og så videre. Medmindre man er blind, så kan de fleste opleve den slags – og man så bryder sig om det eller ej, er en anden sag.

Man kan også få fremstillet grafisk billedkunst, hvis man nu selv ligger inde med et kunstværk, en kopi, eller man har fået udleveret noget, som man gerne vil have omdannet grafisk eller lavet om til grafik på en anden måde.

Noget af dette kan lade sig gøre via: https://www.fluxprint.com/

Dog er det også en lettere nedsættende ting – for nogle – hvis man taler om, at noget er lidt for grafisk.

Her mener man ikke det umiddelbare, der forekommer for ens øjne, men at det træder frem i en lidt for grovkornet, provokerende, stødende eller lignende form, som der – underforstået – måske burde censureres.

Godt eller dårligt med grafisk billedkunst?

For nogle kunstnere er det virkelig en stor cadeau at få at vide, at ens kunstværker er alt for grafiske til at blive vist frem visse steder.
Måske går man ligefrem efter at få dette prædikat, så folk ved, hvad de får, når de oplever kunst fra en.

Dog kan det så også nedtone begejstringen, fordi der så hver gang skal mere og mere til, for at det provokerer folk.

Men nogle kunstnere kan generelt heller ikke lide at få at vide, at man er for grafisk, og måske gik man da heller ikke efter dette udtryk.

For det kan være ensbetydende med, at man netop mister en masse indtægter, fordi ens kunst ikke kan komme ud til ens målgruppe; eller man må gå på kompromis med ens integritet, hvis man så skal censurere sig selv.

Men der er bestemt et marked for den slags grafiske kunst, hvis man bare ved, hvor man skal lede efter det.

More articles

04 March 2023

Teltudlejning