Gode mindfulness øvelser

20 February 2020 Cecilie Mortensen

editorial

Går du også nogle gange med et ønske om at kunne slappe mere af i hverdagen? Så der er særligt en metode, som kan hjælpe dig i den retning. Vi mennesker har nemlig ofte en tendens til at ville være flere steder på en gang. Det kan man bare se ved vores brug af mobiltelefoner, hvor vi hele tiden skal være tilgængelige og “på”, overfor andre som ikke er i vores selskab. Det betyder også, at man kan have ekstra brug for at stoppe op. Og netop her er mindfulness øvelser helt ideelle. Grundlæggende så hjælper mindfulness øvelser en med at være mere opmærksom og tilstede i nuet – og det er rent faktisk lige til, hvis du prøver nogle af øvelserne herunder. 

Åndedrætsøvelser

Denne øvelse kan du både bruge, når du sidder i toget, bussen, derhjemme eller hvis du holder en kort pause på arbejdet. 

Find en komfortabel siddestilling. Træk vejret godt ind. Mærk efter hvordan brystkassen bevæger sig i takt med at du trækker vejret ind og puster luften ud. Hvis du oplever tanker og følelser, der kommer, så anerkend at de er der, og vend derefter dit fokus mod din vejrtrækning. 

Gør én ting ad gangen 

Hvad end du ser fjernsyn, læser en bog, leger sammen med dine børn, snakker med veninde, partner eller andet, så hold fokus på, at det kun er dette du gør. Du vil måske opleve hurtigt opleve, hvordan tankerne kan blive ledt hen på ting, man skal huske, ting man skal gøre i morgen eller andet. Her kan man øve sig i at være der, hvor man er, og øve sig i at gøre en ting ad gangen. 

Disse to øvelser kan hjælpe dig med at skærpe din opmærksomhed og blive mere fokuseret omkring de ting, du foretager din i hverdagen. 

Hvis du er interesseret i mindfulness, så kan du også læse mere på CNIS.

More articles

04 March 2023

Teltudlejning