Flisepest? Prøv en professionel fliserens

24 oktober 2019 Astrid Pedersen

editorial

Når fliserne på din havegang eller terrasse eller i din indkørsel bliver plettede, skyldes det sjældent fugleklatter. De blomster lignende gule, grønne, sorte eller hvide formationer, som dannes på flisernes overflade, er som regel foranlediget af det, der populært kaldes flisepest. Flisepest er en almindelig fælles betegnelse for en type af lav, som findes i 900 forskellige varianter, og som er særdeles udbredt i de danske haver.

Lav er en kombination af to mikro organismer, svamp og grøn eller blågrøn alger, som lever sammen i symbiose og tilsammen udgør en særdeles hårdfør og levedygtig organisme. Således behøver lav – her under flisepest – ikke organisk næring for at holde sig i live. Du kan faktisk kun sikre dig imod angreb af flisepest på én måde, og det er ved at sørge for, at din indkørsel, havegang eller terrasse ligger i konstant sollys – flisepest har nemlig brug for skygge i ny og næ.

Fjernelse af flisepest og alger ved professionel fagmand

Er du træt af at kigge på din nye flise ”dekoration”, bør du sende bud efter en professionel håndværker, som kan hjælpe dig med at fjerne pletterne. Du bør ikke forsøge dig med selv at højtryksspule dine fliser. Godt nok vil du komme flisepesten til livs – men du risikerer samtidig at ødelægge flisernes skaller, så de bliver endnu mere udsatte og sårbare over for flisepest og alge angreb.

En dygtig og erfaren fagmand med det rette håndelag og professionelt udstyr vil kunne gøre kål på flisepest uden samtidig at smadre dine fliser. Når en håndværker fra Algebekæmperen går i aktion, sker med med hjælp fra en professionel højtryksspuler, hvor vandet er tilsat et behandlede middel for ekstra effekt. Fliserne vil efterfølgende modtage en beskyttende imprægnering, som forebygger fremtidig flisepest.

Du kan læse mere om fliserens på algebekaemperen.dk

Flere Nyheder

04 marts 2023

Teltudlejning