Flæskesteg er manges livret!

10 November 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er virkelig noget ærkedansk ved sådan en flæskesteg!

Den har været der i generationer, og den kommer nok til at være der for manges kommende generationer i tiden frem, fordi den er så velkendt dansk – også selvom man måske tilpasser den til tidens tand og trends.

Der er også megen mytologi omkring, hvordan man skal lave den rette flæskesteg, og mange vil mene, at de kender den person, der laver den bedst, men det hænger nok sammen med, at man har minder om at spise den på bestemte måder i bestemte omgivelser, så man romantiserer nostalgien.

Men næst efter rød grød med fløde er det nok noget af det første, men præsenterer udlændinge for, når de skal prøve noget rigtig dansk.

Så må man bare håbe, at deres religion ikke fordrer, at de ikke må spise svinekød, for det er nu engang den bedste måde at få en flæskesteg på.

Flæskesteg til mange anledninger

Mange kan ikke forestille sig en jul uden flæskesteg, hvorfor julen nærmest ville være ødelagt, hvis der ikke er flæskesteg på bordet.

Faktisk ser mange flæskestegen som hovedretten, hvortil man kan opbygge mange andre retter omkring den – så længe stegen bare er der.

Heldigvis kan man også servere flæskesteg på mange andre tidspunkter og til mange andre anledninger, men man betragter det lidt som en fest, hvis der kommer flæskesteg på bordet.

Man gemmer det, til det bliver fredag i kantinen, så man har noget spændende at gå på weekend til, eller man ser frem til familiemiddagen om søndagen, hvor hele familien bliver samlet omkring den her flæskesteg.

Men ellers er der intet til hinder for, at man ikke kan lave den på mange andre tidspunkter, men det kan godt komme til at tage lidt tid, så man skal gerne forberede sig i god tid, hvis man skal have flæskesteg.

More articles

04 March 2023

Teltudlejning