Find kærligheden igen med par terapi

02 January 2020 Astrid Pedersen

editorial

Føler du af og til, at du og din partner er ved at glide fra hinanden på det emotionelle og mentale plan? Er der flere hårde end kærlige ord imellem jer i det daglige, og er kys og kærtegn blevet afløst af kulde og afvisning? Har du ofte svært ved at se hvad det egentlig var der bragte jer sammen til at begynde med – og ville du egentlig gerne prøve at genfinde jeres tidligere lykke? Så kan det være en god idé at opsøge professionel hjælp i form af kvalificeret parterapi, således at I kan få muligheden for at skabe en fremtid sammen.

Hvorfor skal min partner og jeg gå i parterapi?

Der kan være rigtig mange grunde til at gå i parterapi. Måske har I små børn, som I ikke ønsker at udsætte for en skilsmisse. Dette er meget fornuftigt og udtryk for en kærlig og omsorgsfuld tankegang. Her skal I bare være klar over, at parterapi kun fungerer, hvis I virkelig vil hinanden og jeres forhold.

I skal være indstillede på at lave en del arbejde i forbindelse med identificering og håndtering af konflikter. Dette kan være både smertefuldt og grænse overskridende, idet konflikter som oftest har dybe rødder i hver enkelt parts personlige livs historie.

Der vil helt sikkert være vrede, fortrydelse og sårede følelser, som ikke har fået et ordentligt afløb, og som derfor har hobet sig op i giftige bunker, som er med til at fastholde jer i den onde cirkel af uhensigtsmæssige tanke og handle mønstre. En dygtig parterapeut vil kunne afdække de mekanismer, som ligger til grund for de usunde dynamikker i jeres parforhold, således at I vil få et fundament for forståelse og accept.

Hvis du synes, at parterapi lyder som noget for dig og din partner, kan du læse mere på http://kroppsykoterapeut.dk/parterapi/ 

More articles

04 March 2023

Teltudlejning