Find din akutte tandlæge i Silkeborg

05 maj 2021 Astrid Pedersen

editorial

De fleste af os ved godt, at vi bør gå til tandlæge mindst én gang om året for at få tjekket og renset bisserne. Men hvad gør man, hvis der opstår tandproblemer uden for tandlægens normale åbningstider, eller hvis man er i en anden by?

Hvor finder jeg en akuttandlæge i Silkeborg?

Hvis du befinder dig i Silkeborg og oplever pludselige og stærke smerter i tænder eller tandkød, eventuelt ledsaget af voldsomme blødninger fra gummerne, bør du omgående opsøge en lokal tandlæge med døgn vagt.

Det samme gælder hvis du er kommet til skade med en eller flere tænder. Det kan være at du har flækket en tand i forbindelse med et måltid, eller at dine tænder er blevet beskadiget som følge af et traume.

Akut tandlæge hjælp er vigtigt for at begrænse skadens omfang og øve førstehjælp i tilfælde af eksempelvis en sprunget tandbyld eller en ødelagt tandrod. Hos en akuttandlæge kan du få hjælp til at lappe en flækket tand sammen eller få behandlet en potentielt farlig betændelses tilstand. Din akuttandlæge vil sørge for at der bliver oprettet en journal på din case som du kan tage med dig når du næst kommende hverdag skal besøge din faste tandlæge for opfølgende behandling.

Det er meget vigtigt at du sørger for at booke tid hos din faste tandlæge lige så snart det er muligt, for en behandling hos en akuttandlæge kan sjældent stå alene og skal som regel følges op af et behandlings forløb. Det kan for eksempel være at din faste tandlæge vurderer at det ikke er forsvarligt at lappe tanden permanent sammen hvis den er svært beskadiget.

Så kan det være at montering af en kunstig tandkrone eller isættelse af et tandimplantat er nødvendigt. Og er der gået hul på en tandbyld kan det være nødvendigt med yderligere oprensning samt behandling med antibiotika.

Find din akuttandlæge i Silkeborg på ebdent.dk.

Flere Nyheder

04 marts 2023

Teltudlejning