Få hjælp til hele familien på et misbrugscenter

06 November 2018 Astrid Pedersen

editorial

Når du selv eller et nært familiemedlem er på vej ud i – eller måske allerede sidder fast i – et afhængigheds betinget misbrug, bør dette adresseres med det samme. Et misbrug er ikke noget at spøge med. Og det er vigtigt, at der gribes fat om ondets rod, i stedet for blot at symptom behandle eller helt ignorere problemet. Derfor er det en god idé at vælge et misbrugscenter, som anvender behandlingsmetoder baseret på den kendte og gennemtestede Minnesota model.

Misbrugsbehandling ud fra Minnesota modellen

Minnesotakuren er opstået i USA, og bygger på grundprincipperne i Alcoholics Anonymous (Anonyme Alkoholikere på dansk) 12 trins program. Metoden er udviklet af psykiatriske afdelinger, som fandt programmet meget anvendeligt som basis for en holistisk behandling af afhængighed og misbrug. Den adaption af dette program, som anvendes i behandlingsmæssig sammenhæng, har dog et mere sekulært sigte, end ordlyden i de oprindelige tolv trin antyder. Og hos Behandlingscenter Stien, som er blandt Danmarks bedste misbrugscentre, er det ikke udelukkende den misbrugsramte, som er omfattet af behandlingen, men hele dennes familie. Det er nemlig ikke kun alkoholikeren, narkomanen eller pillemisbrugeren selv, som lider under den dårlige, dyre og usunde vane – det er hele familien, som risikerer at blive nedbrudt og splittet, hvis ikke misbruget opdages og behandles i tide.

Med Minnesota modellen som forlæg for et afvænningsforløb opnås en helhedsorienteret behandling, som ruster såvel den misbrugsramte som dennes familie til en fremtid uden alkohol, stoffer, piller, spil, eller hvad afhængigheden nu har haft som objekt. Samtidig brydes onde cirkler og mønstre, som har kunnet føre til en medmisbrugs adfærd hos de nærmeste familiemedlemmer, og disse lærer at sige fra over for afhængigheden, hvis denne skulle komme i spil igen.

Som misbruger eller pårørende til en misbruger kan du til hver en tid kontakte det dygtige personale på Behandlingscenter Stien og få vejledning til tilrettelæggelse af et behandlingsforløb. Klik ind på https://behandlingscenter-stien.dk 

More articles

04 March 2023

Teltudlejning