Få hjælp til dine problemer med målrettet terapi
I dag går mange danskere jævnligt i terapi for at få hjælp til svære problemstillinger, som hidrører fra det psykiske og mentale liv. I takt med, at flere og flere har fået øjnene op for vigtigheden af at vedligeholde et stærkt mentalt helbred, er især psykoterapi blevet et populært redskab til såvel selvudvikling som til håndtering af stress, sorg, lette depressioner, lat selvværd og andre problemer, som hidrører fra det kognitive, mentale og pyskiske.
Hvad er en psykoterapeut?
En psykoterapeut er en person, som har gennemført en fireårig uddannelse i psykoterapi fra en af de anerkendte uddannelses institutioner i Danmark. Forskellen på en psykoterapeut og en psykolog er grundlæggende, at psykologen har en akademisk uddannelse, hvorpå der er bygget et modul med samtale terapi, kognitiv terapi eller lignende, hvor en psykoterapeut udelukkende er uddannet inden for terapi – det vil sige, den åbne samtale og den menneskelige relation.
En psykoterapeut vil således ikke være i stand til at udskrive psykofarmaka eller andre former for medicin, som typisk ordineres ved svære sindslidelser og psykisk sygdom. Men er du tynget af eksistentielle problemstillinger så som sorg, krise, eftervirkninger efter et traume eller en hård livsbegivenhed, vil en psykoterapeut kunne hjælpe dig.
Hvordan arbejder en psykoterapeut?
Når du søger hjælp hos en psykoterapeut, vil han eller hun typisk foretage en indledende vurdering af din psykiske og mentale tilstand. Dette er først og fremmest for at sikre, at du er havnet det rette sted. Udviser du tegn på lidelser, som ligger uden for terapeutens kompetence område, er det bedst at du søger behandling via egen læge. Vurderingen vil samtidig ligge til grund for hele behandlings forløbet, således at terapeuten har det ideelle udgangspunkt for de samtaler, som skal hjælpe dig videre mod en lysere tilværelse.
Du kan læse mere om terapi på https://rejsenhjem.dk/